EuroBluesMan Hans Theessink terug

Na een afwezigheid van vijf jaar is Theessink op woensdagavond 24 april a.s. terug in De Pluk te Geldermalsen. In 2014 liet híj een diepe indruk na in een stijf uitverkochte Beurs op de Markt.
Steeds weer werd de organisatie door haar trouwe bezoekers, ja bijna gesmeekt, hem nog eens terug te halen voor een optreden, maar dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Na een loopbaan van ruim
50 jaar heeft de inmiddels 71 jaar oude zanger/gitarist nog steeds een ruim gevulde agenda van zo’n 200 optredens per jaar, door heel Europa en met name in de Verenigde Staten, daar waar de inspiratiebronnen en wortels van zijn muziek liggen.
Hans Theessink woont al bijna 40 jaar in Wenen met zijn echtgenote en manager Milica. Hij werd geboren op 5 april 1948 in Enschede en werd als zo veel leeftijdsgenoten in zijn jeugd gegrepen door de blues.
Uit die houdgreep heeft hij zich sindsdien nooit meer weten te ontworstelen. Zijn vroege voorbeeld en inspirator Big Bill Broonzy wordt nog tot de dag van vandaag bij zijn optredens gememoreerd.
Na een periode van verblijf en onderwijzerschap in Denemarken in de jaren zeventig besluit hij zich geheel aan de muziek te willen wijden, Hans emigreert naar Oostenrijk en vanaf 1987 komt zijn carrière in een stroomversnelling met de LP “Baby Wants To Boogie”, waarmee hij doorbreekt bij een groter publiek. Zijn naam is sindsdien gevestigd
en we zijn inmiddels ongeveer 20 uitstekende albums verder. De lijst van gevestigde namen waarmee hij samenwerkte is indrukwekkend in omvang en kwaliteit. Het aantal optredens moet inmiddels de 9000 zijn gepasseerd.

In 2018 werd Hans Theessink toegelaten tot de Dutch Blues Hall Of Fame, meer dan terecht natuurlijk voor een volstrekt unieke en bevlogen bluesmuzikant.

Een kaart reserveren kan uitsluitend via betuwsblues@gmail.com.
Tot 20 april voor € 17.50 en daarna - indien nog voorradig - aan de kassa voor  € 20.00.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Labaratorium, Anykey Productions, CL-Informatics, Nieuwsblad Geldermalsen, Psychologiepraktijk Mondium BeesdBottesteyn Interieurs.
De Deugd Financieel en Fiscaal Advies Geldermalsen.

Luister iedere donderdagavond van 21.00 uur tot 23.00 uur naar blues, gospel en soul op www.regio90.nl