Kees Dusink trio – The Intimate Peter Green Sessions

De Pluk, zaterdag 13 maart 2021. Aanvang 20.30 uur

Peter Green is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke Britse bluesgitaristen uit de 60er jaren. Hij maakte furore bij John Mayall’s Bluesbreakers waar hij met succes de plaats van Eric Clapton in nam. Na deze periode scoorde hij in korte tijd met zijn eigen band Fleetwood Mac diverse wereldhits, zoals Albatross, Need Your Love So Bad en Black Magic Woman.
Peter Green stond bekend om zijn eigen unieke, herkenbare, geluid en wist iedereen te raken met zijn magische tonen.
Gitarist Kees Dusink,  was al sinds het prille begin gefascineerd door het spel van Peter Green en het bestuderen van het gitaarspel van Peter Green werd zijn levenswerk. Er zullen weinig gitaristen zijn die daarin zover gegaan zijn als Kees Dusink. “Gewoon” naspelen was daarbij niet voldoende. Kees noemt dat zelf “in de huid kruipen van…”, waarbij de karakteristieke timing en toonvorming van Peter Green als het ware aan zijn eigen DNA werd toegevoegd. Dit bleek een zeer geslaagde combinatie, waarmee Kees zelfs een paar jaar geleden werd onderscheiden met een Dutch Blues Foundation Award voor Beste Nederlandse Bluesgitarist.
Het idee voor “The intimate Peter Green Sessions” werd puur spontaan geboren nadat de eigenaar van het Edams muziekcafé De Harmonie aan Kees vroeg of hij, naar aanleiding van het recente overlijden van Peter Green, een intiem “Peter Green” concert kon geven. Daar kon Kees natuurlijk geen “nee” tegen zeggen en al snel werden wat knopen doorgehakt. “Big” Marc Bocken (vocals) en Buzz Badweather (akoestische gitaar) waren direct enthousiast om het idee samen met Kees verder vorm te geven en zo was het trio geboren. Marc en Buzz maakten al deel uit van eerdere bands van Kees en zo werd in record tijd een setlist met nummers van Peter Green, John Mayall en wat eigen werk ingestudeerd.
Voor de kenners zal dit een feest van herkenning worden en ook de niet-kenners zullen genieten van deze muziek, die bol staat van emotie en mooie gitaarklanken.

De toegang bedraagt tot 1 maart 2021 € 15.00, daarna indien nog voorradig aan de kassa € 20.00.
Je kunt alleen resereveren via betuwsblues@gmail.com.
Aanvang: 20.30 uur. Deur open 19.30 uur.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:
Labaratorium, Psychologiepraktijk MondiumCL-InformaticsAnykey Productions,  Dental ArtistPrinsHeerlijk, Salon Nout en Cees Hakkert dé groenteman.

Luister iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur naar blues, gospel en soul op www.regio90.nl