LON ELDRIDGE & STEVEN TROCH IN DE PLUK

Lon Eldridge is een jonge rootsmuzikant uit Chattanooga, Tennessee, USA.
Zijn gitaarspel roept de geest op van artiesten als Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Blind Blake en vele anderen. Zijn muziek is een unieke blend tussen traditionele vooroorlogse blues, ragtime en swing.
Lon Eldridge wist in korte tijd in België een schare fans op te bouwen.
Tijdens een concertreeks in het najaar van 2017 liet hij zich begeleiden door de Belgische mondharmonica virtuoos Steven Troch. Hij is een Jack-of-all Trades, je kan hem op het podium vinden met zijn eigen band, aan de zijde van Tiny Legs Tim. Samen met Tiny Legs Tim was Steven Troch al te zien op 16 maart 2017 in De Pluk. Steven blaast een fantastisch stukje harmonica en zijn reputatie reikt ondertussen tot ver in Europa.  Zijn speelse manier, maar diep in traditie gewortelde stijl past perfect bij Eldridges swingende gitaarspel.
Lon Eldridge brengt met Steven Troch aan zijn zijde een unieke mix van traditionele vooroorlogse blues, ragtime, en swing. Dit is een show met twee snorren die je voor geen geld in de wereld wil missen!
Op 18 mei 2018 kwam hun album Cool Iron uit. Hun cd kreeg lovende kritieken en bracht hen o.a. naar Duvel Blues in België.

Hier enkele reacties in de media.
"De liefhebbers van de oudere traditionele blues zullen hun hart kunnen ophalen met het album 'Cool Iron' van Lon Eldridge en Steven Troch. Twee sublieme muzikanten met het blueshart op de juiste plaats." Concertmonkey

"Puik, avontuurlijk werk van twee hedendaagse maestro's in de akoestische blues traditie." 
Written in Music

"Heerlijke combinatie van Lon Eldridge's passievolle stem en indrukwekkend finger-picked gitaarspel in combinatie met Steven Troch's meesterlijke, soulvolle mondharmonica"
 Rootstime

"Cool Iron is een met veel liefde en vakmanschap gemaakt album. Voor de liefhebber van blues uit 2018 en de luisteraar die diep de geschiedenis in wil duiken is deze langspeler een verplichte aanschaf." 
Real Roots Café

Je kunt het album hier beluisteren:
https://loneldridge.bandcamp.com/album/cool-iron

Een kaart reserveren kan uitsluitend via betuwsblues@gmail.com.
Tot 15 oktober voor € 15.00 en daarna - indien nog voorradig - aan de kassa voor  € 17.50.

Zaterdag 2 november 2019. Aanvang 20.30 uur. Deur open om 19.30 uur.
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:
Labaratorium, Nieuwsblad Geldermalsen, CL-Informatics, Anykey Productions, Groente en Fruit Cees Hakkert, Salon Nout, Bottesteyn Interieurs en PrinsHeerlijk.