Super Blues Session in januari 2023 (UITVERKOCHT)

De Plukzondag 8 januari 2023. Aanvang 15.30 uur.
Toegang € 17,50.

Sugar Queen, zang.
Michele Dennis, beter bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse vocaliste en songwriter, die de blues vertolkt.
Aan het begin van haar muzikale carrière studeerde Michele klassieke piano en ontving daarvoor een studiebeurs. Haar familiewortels liggen in Noord-Florida waar ze een natuurlijke interesse ontwikkelde voor gospel en blues. Trouw blijvend aan haar blues en gospel “roots”, deed ze optredens in kerken in de zuidelijke VS. Al toerend door verschillende delen van de VS, werd zij uitgekozen om op te treden tijdens het historische "Mandela Released" -evenement. Gedurende haar tijd in de VS, werkte Michele ook als dirigent/ vocaliste voor verschillende gospel en klassieke koren in Kentucky, Ohio, Indiana en West Virginia. In 2006 verhuisde zijn naar Maleisië, daar vormde ze de blues en classic rockband Deuces Wild en tijdens het Miri Jazz / Blues-festival van hetzelfde jaar trad ze op met de in Singapore gevestigde Universal Blues-band.
In 2016 richtte Michele "Sugar Queen" op. Het was een samenwerkingsverband van Belgische en Nederlandse bluesartiesten. De ambitie van de band is om het Chicago blues geluid te vertolken. De debuut-CD "340 Blues" bereikte de nummer 4 positie van de Chicago Blues Roots Music Charts met 5 debuutnummers ranking in de top 10 en bleef 12 weken in de hitlijsten. In 2018stond 340 Blues" op #9 in de Top Chicago Blues Album Chart. In 2019 haalde het album “Sugar Queen LIVE” de hitlijsten en debuteerde op # 5. Vier jaar later is zij een gevestigde naam op Europese festivals!

Kars van Nus, zang en harmonica.
Wie het bluescircuit in Nederland kent, kent Kars. Als bluesharp spelende zanger in het verleden van The Radical Roosters, Chicago Hot Rods en The Choax, de laatste als tribute band van de Hoax.
Maar sinds een paar jaar de frontman van de Detonics, Kars stond met zijn band al eerder in de Pluk.
In 2016 won zijn band de Dutch Blues Challenge en bereikte hij in Memphis de halve finale van de International Blues Challenge.
Naast het zingen en harmonica spelen, speelt Kars piano en kruipt hij achter de drums om een lekkere roffel te doen.

Jan Markus, bas.
Het idee om een Super Blues Session te houden kwam van Jan. Hij zocht contact met Bert Lek, een van de bestuursleden van de organiserende stichting Betuws Blues & Jazz. Sindsdien is Jan de music director.
Samen met Bert zoekt Jan naar topmusici in de wereld van de Nederlandse Blues om op de tweede zondag van januari een spetterend geheel neer te zetten in de Pluk.
Jan speelt gitaar en drums vanaf 1966. Hij is tot 1985 als drummer actief geweest in verschillende bluesbands. Jan is bassist in de Fossen Blues Band en Chicago Four. Met de eerste band won hij de Award winning album! 'Best Dutch Blues CD 2017.
Met de laatste band ontving Jan de DBF Blues Award 2014 voor de beste band van ons land. Daarnaast begeleidt Jan Amerikaanse muzikanten zoals Tail Dragger en Super Chikan wanneer zij door Europa toeren.

Jacco van den Heuvel, drums.
Aangemoedigd door zijn ouders begon Jacco op zijn zestienjarige leeftijd zijn muzikale carrière . Het was eerst de gitaar, die hij ter hand nam.  Met de liefde van de blues kwam ook het drumstel in zicht. Vooral de blues uit Chicago met Buddy Guy als hoofdpersoon heeft zijn hart gestolen. Andere bluesmannen zoals B.B. King, Albert Collins, Lonnie Brooks zijn de favorieten van Jacco.  De jongere bluesgarde; Joe Louis Walker en Lucky Peterson zorgde er voor dat Jacco zijn interesse uitbreidde naar gospel, soul en funk.
Hierdoor kreeg hij de bijnaam Shuffle Jack Hill. Nu 35 jaar later heft Jacco met het begeleiden van o.a. Henry Oden, Craigh Horton, Lurrie Bell, Sax Gordon, Joe Louis Walker, RIP Lee Prior and Preston Shannon  een aardige staat van dienst opgebouwd.

Willem van der Schoof, keys.
Zijn lijfspreuk is Blues is my way of living! Love to groove!
Willem is een zelfstandig musicus/beroepsmuzikant. Hij speelde o.a. bij de  Oscar Benton Bluesband, Eelco Gelling Bluesband en Willem begeleidde Amerikaanse Artiesten in Europa. Maar ook gastspeler bij verschillende Nederlandse bluesbands. Hij wordt regelmatig ingehuurd als freelancer voor studiowerk. Willem zorgde voor de orgelpartijen op de cd van Julian Sas “Bound To Roll.”
Als gastspeler was Willem bij de Ori Naftaly Band tijdens hun Nederlandse tour in 2012. In dat zelfde jaar maakte Willem deel uit van de Europese tour met zager, gitarist Eric Steckel.
De Dutch Blues Foundation, nomineerde Willem als beste Hammondplayer 2013. Twee jaar later ontving hij de prijs.

Ber van Zanen, gitaar en zang.
Ber speelt gitaar vanaf de midden jaren 80, nadat trompet spelen in de toenmalige flat toch teveel overlast opleverde. In het begin was het vooral rock wat de klok sloeg tot dat Ber, zoals zovelen begin jaren 90 gegrepen werd door de blues. De zeggingskracht van de blues was voor Ber onontkoombaar.
Ber's inspiratiebronnen zijn onder andere Anson Funderburgh, Ronnie Earl, Duke Robillard, Hollywood Fats, Derek O'Brien, Albert, B.B. en Freddie King.
Ber heeft in het verleden in verschillende bluesbands gespeeldo.a. in Ramp 'n Stamp, Tough 'n Tender en My-T-Blue. Met My-T-Blue heeft hij in 2004 in het voorprogramma van Joe Bonamassa gestaan.
Op dit moment is Ber gitarist bij The Groovetakers en Chicago Four. Daarnaast doet hij losse projecten, sessies en bandcoaching bij Music Soul House.
Ber speelt op gitaren van Fender, Martin, Haar, Folreden en Maybach. Wat versterkers betreft heeft Ber keuze uit Marble Amps, Hook Amps en Fender.

Reserveren uitsluitend via betuwsblues@gmail.com.

Zoals gebruikelijk ontvang je in de week voor het concert van ons een mail met informatie voor deze avond.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:
Vink Fashion, Psychologiepraktijk Mondium, CL-Informatics, Anykey Productions, De Deugd Financieel en Fiscaal Advies Geldermalsen, Restaurant Prins Heerlijk Geldermalsen, Dental Artist, Topslager Hol, Schoenmaker André, Kapsalon Ben v.d. Bosch, Chris de Jongh Installatietechniek.

Luister iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur naar blues, gospel en soul op www.regio90.nl